Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Η παρουσίαση του ντοκυμαντέρ στο Γκάζι, 22 Δεκ. 2009
Πραγματοποιήθηκε εχτές Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 στο Αμφιθέατρο του Ρ/Σ Αθήνα 9.84, στο Γκάζι, η πρώτη δημόσια προβολή του ντοκυμαντέρ του Νίκου Αναγνωστόπουλου «ει έχεις καρδίαν δύνασαι σωθήναι», που αναφέρεται στο ζήτημα της Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους.

Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Κα Μάρω Λεονάρδου, η οποία και ευχαρίστησε το πλήθος των παρευρισκομένων, που κατέκλεισαν όλους τους χώρους του αμφιθεάτρου και έδωσε τον λόγο στους ομιλητές. Ο Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος της Μονής Ιβήρων, και ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου μεταξύ άλλων είπε ότι « το Άγιον Όρος κουράστηκε πια από αυτή την υπόθεση και αναμένει πλέον τη λύση της». Ο ομότιμος καθηγητής κ. Τρωιάνος μιλώντας στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος λόγω της κατάληψης της Μονής. Υπευνθύμισε επίσης, τους εθνικούς κινδύνους που προκύπτουν. Ο σκηνοθέτης του ντοκυμαντέρ Νίκος Αναγνωστόπουλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους αγιορείτες πατέρες για τη συνεργασία τους στη δημιουργία αυτού του έργου.Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος καταχειροκροτούμενος επευλόγησε την όλη προσπάθεια και έδωσε την ευχή του τονίζοντας προς όλους ότι πρέπει να διαφυλάξουμε το Άγιον Όρος γιατί «μοναστήρια έχουμε πολλά, Άγιον Όρος όμως μόνον ένα».

Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγω-νιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, παρευρέθη στην εκδήλωση, δηλώνοντας το ενδιαφέρον της Πολιτείας για την διευθέτηση του προβλήματος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία τους η τριμελής αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους.  
Η εκδήλωση έκλεισε με τον Καθηγούμενο της Μονής του Εσφιγμένου Αρχιμ. Χρυσόστομο, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της παρουσίασης και ευχήθηκε καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.
Δείτε το βίντεο της βραδυάς εδώ! Όλη η εκδήλωση μεταδώθηκε απ᾽ευθείας στο διαδίκτυο, με την υποστήριξη της LiveMedia.Gr !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τρίπτυχον τ. 2

Ἐνημερωτικὴ περιοδικὴ ἔκδοση τῶν Φίλων τῆς Ιεράς Μονῆς Ἐσφιγμένου 3ΠΤΥΧΟ τ2_telikoWeb

Τρίπτυχον τ.1

Ἐνημερωτικὴ περιοδικὴ ἔκδοση τῶν Φίλων τῆς Ιεράς Μονῆς Ἐσφιγμένου Εσφιγμενιτικά Τ. 1