Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Συνέντευξη του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου στην εφημερίδα Μακεδονία, 17 Απριλίου 2010

Με αφορμή την ολιγόωρη παραμονή του στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος των διοργανωτών της ημερίδας "Το ζήτημα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου", ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου μίλησε σχετικά με το θέμα αυτό στην δημοσιογράφο της ΜτΚ Μαρία Τερζούδη.
...« Το θέμα έχει και πολιτική διάσταση. Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, πράγμα που επηρεάζουν και οι ψηφοθηρικές επιθυμίες. Το κράτος υπολογίζει το πολιτικό κόστος και αποδεικνύεται αδύναμο», δήλωσε στη "ΜτΚ" ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αν. καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής του ΑΠΘ αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης.
«Η μονή Εσφιγμένου είναι εδώ και χρόνια προπύργιο των παλαιοημερολογιτών. Την χρησιμοποιούν ως καθαρτήριο και την ενισχύουν. Πρόκειται για ομάδα που ζει στο περιθώριο. Η πληγή όμως πρέπει να καθαρίσει. Κατανοούμε ότι κάποιοι άνθρωποι ζούνε εκεί για 30 χρόνια. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, να μεταφερθούν εκτός Αγίου Όρους, να μην παραβιάζονται πια οι νόμοι. Περιμένουμε συγκεκριμένα βήματα από την κυβέρνηση και αισιοδοξούμε ότι θα επιληφθεί του θέματος. Για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Γι' αυτό άλλωστε βρίσκομαι εδώ».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Μαρίας Τερζούδη εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τρίπτυχον τ. 2

Ἐνημερωτικὴ περιοδικὴ ἔκδοση τῶν Φίλων τῆς Ιεράς Μονῆς Ἐσφιγμένου 3ΠΤΥΧΟ τ2_telikoWeb

Τρίπτυχον τ.1

Ἐνημερωτικὴ περιοδικὴ ἔκδοση τῶν Φίλων τῆς Ιεράς Μονῆς Ἐσφιγμένου Εσφιγμενιτικά Τ. 1