Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Το ζήτημα της Μονής Εσφιγμένου, ημερίδα στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 στις 19:00.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ
«ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ»



«Το ζήτημα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους» ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ κα δεκαετίες το Άγιον Όρος, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ελληνική Δικαιοσύνη και την Πολιτεία, θα συζητηθεί αναλυτικά στην Ημερίδα που διοργανώνουν το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, η Αγιορειτική Εστία και ο Σύλλογος Φίλων της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.


Η Ημερίδα διοργανώνεται με την ευκαιρία της δημόσιας παρουσίασης στη Θεσσαλονίκη του ντοκιμαντέρ του Νίκου Αναγνωστόπουλου «ει έχεις καρδίαν, δύνασαι σωθήναι…», για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στην Αποθήκη Δ’ του Λιμένος στον Α’ Προβλήτα την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 στις 19:00.


Της προβολής του ντοκιμαντέρ θα προηγηθούν χαιρετισμοί του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, της Θεολογικής Σχολής, της Ιεράς Κοινότητας  του Αγίου Όρους, του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.


Μετά την προβολή θα αναλυθεί στις ουσιαστικές, νομικές και εκκλησιολογικές του διαστάσεις το πρόβλημα όπως εξελίχθηκε στο Άγιον Όρος και την Ελληνική κοινωνία.
Ο Αρχιτέκτονας του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορειτικής Κληρονομιάς κ. Φαίδων Χατζηαντωνίου θα μιλήσει με θέμα « Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους», ο δικηγόρος κ. Διογένης Καραγιαννακίδης θα αναπτύξει μια διαφορετική πλευρά του ζητήματος με θέμα «Το φαινόμενο “Εσφιγμένου”  ως πρόβλημα της Αγιορειτικής Αυτοδιοίκησης», ενώ ο Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα μιλήσει με θέμα «Εκκλησιαστική – Εκκλησιολογική προσέγγιση: Η θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου».


Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στην ηλεκτρονική σελίδα www.livemedia.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τρίπτυχον τ. 2

Ἐνημερωτικὴ περιοδικὴ ἔκδοση τῶν Φίλων τῆς Ιεράς Μονῆς Ἐσφιγμένου 3ΠΤΥΧΟ τ2_telikoWeb

Τρίπτυχον τ.1

Ἐνημερωτικὴ περιοδικὴ ἔκδοση τῶν Φίλων τῆς Ιεράς Μονῆς Ἐσφιγμένου Εσφιγμενιτικά Τ. 1